Elementor & WordPress: 6 βασικά πλεονεκτήματα

You are currently viewing Elementor & WordPress: 6 βασικά πλεονεκτήματα
  • Reading time:1 mins read

Τι είναι το Elementor;

Δημιουργήθηκε το 2016 και είναι από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν με ευκολία σελίδες που θα είναι καλαίσθητες και, παράλληλα, θα έχουν επαγγελματικό ύφος. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα drag and drop page builder, ενεργοποιείται όπως όλα τα plugins και με αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά layouts, σελίδες, και πολλά ακόμη που θα δούμε στη συνέχεια.

Το Elementor είναι απόλυτα user-friendly, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να ανησυχείτε αν δεν είστε προγραμματιστές ή αν δεν γνωρίζετε οτιδήποτε από κώδικα. Ακόμη και αν δεν έχετε καθόλου εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων, θα μπορέσετε να περιηγηθείτε πολύ εύκολα στο interface που σας προσφέρει και να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας όπως την έχετε φανταστεί. Επίσης, το καλό με το Elementor είναι ότι διατίθεται σε μια δωρεάν και μια pro έκδοση. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τι σας εξυπηρετεί καλύτερα, ανάλογα και με τις δυνατότητες που σας προσφέρει η κάθε επιλογή.

Ας δούμε συνοπτικά κάποια από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει

Πλεονεκτήματα της δωρεάν έκδοσης του Elementor

1 Άνεση στη χρήση

Όπως προαναφέρθηκε, το συγκεκριμένο page builder είναι εξαιρετικά εύχρηστο. Σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας μέσα από ένα απλό interface που περιέχει ένα sidebar, με τα elements που μπορείτε να κάνετε, και το preview της ιστοσελίδας σας για όλα τα είδη οθόνης (desktop, tablet & mobile). Στο sidebar μπορείτε να επιλέξετε όσα widgets και elements θέλετε να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα και να κάνετε drag and drop. Τόσο απλά.

Το καλό είναι πως βλέπετε τις αλλαγές που κάνετε σε πραγματικό χρόνο, ακριβώς επειδή έχετε πάντα μπροστά σας ένα preview της τελικής ιστοσελίδας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αλλάζετε tabs για να δείτε τις αλλαγές, πράγμα που σας γλιτώνει χρόνο και κόπο, ενώ βλέπετε πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα όσο το σχεδιάζετε.

2 Σχεδιαστική ελευθερία

Το Elementor, εκτός του ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε theme του WordPress, σας προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες για να δημιουργήσετε το layout που επιθυμείτε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά χρώματα, widgets, backgrounds κ.τ.λ. Ωστόσο, αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε ή δεν ξέρετε ακριβώς πώς θα θέλατε να σχεδιάσετε την ιστοσελίδα, υπάρχουν έτοιμα templates στα οποία μπορείτε να βασιστείτε και να τα επεξεργαστείτε.

3 Responsive ιστοσελίδες

Σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι κάνουν τις αναζητήσεις που θα έκαναν στον υπολογιστή τους μέσω του κινητού. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό μια ιστοσελίδα να είναι responsive, δηλαδή να προσαρμόζεται σε μια οθόνη κινητού ή τάμπλετ χωρίς να χάνει την εμφάνιση που έχει στην οθόνη του υπολογιστή ή τη λειτουργικότητά της. Πρέπει, λοιπόν, να είναι εξίσου εύχρηστη και σε άλλες συσκευές. Το plugin καθιστά τις σελίδες responsive αυτόματα (και σας παρουσιάζει το πώς θα εμφανίζονται σε άλλου τύπου οθόνες), αλλά σας δίνει τη δυνατότητα, αν το επιθυμείτε, να προσαρμόσετε το πώς θα εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας σε άλλες συσκευές, ώστε να έχει ακριβώς τη μορφή που επιθυμείτε, σε κάθε περίπτωση.

Πλεονεκτήματα της συνδρομητικής έκδοσης Elementor Pro

Το Elementor Pro σας προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και ενδείκνυται για ιστοσελίδες που προορίζονται για επαγγελματική χρήση. Αν, λοιπόν, θέλετε να δημιουργήσετε πιο περίπλοκα σχέδια ιστοσελίδων και να κάνετε αποτελεσματικό marketing μέσω αυτών, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε την Pro εκδοχή.

4 Ακόμη περισσότερες σχεδιαστικές επιλογές

Δεν είναι μόνο ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά περισσότερα widgets, έτοιμα templates κ.ο.κ., αλλά, με το theme builder, θα έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε κάθε στοιχείο της ιστοσελίδας, όπως, για παράδειγμα, το header, το archive page και το footer. Επιπλέον, θα μπορείτε να επιλέξετε πού να τοποθετήσετε το εκάστοτε στοιχείο στη σελίδα, χωρίς να περιορίζεστε από ένα συγκεκριμένο layout. Θα μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε motion effects και ειδικά widgets, όπως είναι ο πίνακας τιμών, call to action και countdown buttons και πολλά ακόμη στοιχεία, απαραίτητα για τις ενέργειες marketing.

5 WooCommerce

Ένα καλαίσθητο και λειτουργικό e-shop είναι εξίσου σημαντικό. Το Elementor Woo Builder σας δίνει, λοιπόν, τη δυνατότητα να δημιουργήσετε, να σχεδιάσετε και να διαχειριστείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (πάλι κάνοντας drag and drop), με όλα τα απαραίτητα widgets (όπως, για παράδειγμα, τιμές προϊόντων, add to cart button και φωτογραφίες προϊόντων).

6 Popups και φόρμες

Τα popups είναι αρκετά σημαντικά, καθώς τραβούν αμέσως την προσοχή του επισκέπτη. Με το Popup Builder του Elementor μπορείτε, λοιπόν, να δημιουργήσετε διαφορετικά popups, από banners μέχρι και ανακοινώσεις με πληροφορίες που θέλετε το κοινό σας να γνωρίζει (π.χ. προσφορές). Παράλληλα, είναι ένας καλός τρόπος για να συγκεντρώσετε και τα στοιχεία των επισκεπτών (για παράδειγμα, τα email τους). Μπορείτε, επίσης, να ελέγξετε το πότε θα εμφανίζονται τα popups. Συμπληρωματικά, οι φόρμες είναι κομβικό στοιχείο μιας ιστοσελίδας, καθώς μέσω αυτών το κοινό σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας, ενώ παράλληλα συγκεντρώνετε leads και δημιουργείτε μια βάση δεδομένων πελατών. Με τις φόρμες μπορείτε να συγκεντρώσετε διαφορετικά δεδομένα (προσφέρει 10 + διαφορετικά πεδία), να δημιουργήσετε ακόμη και multi-step φόρμες και να τις προσαρμόσετε (σχεδιαστικά) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα θετικά στοιχεία του plugin. Το ποια έκδοση του Elementor θα επιλέξετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα. Η δωρεάν έκδοση έχει πολλά να σας προσφέρει, αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα, μέσα από την οποία θα προωθήσετε τα προϊόντα σας αποτελεσματικά, τότε τα στοιχεία της Pro έκδοσης, όπως το Woo Builder και τα popups, είναι απαραίτητα, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στον ανταγωνισμό. Συνολικά, το plugin είναι εύκολο στη χρήση, ευέλικτο και σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στην ιστοσελίδα σας όποτε το επιθυμείτε.