Τι μπορούν να κάνουν τα virtual tours για την επιχείρηση σου;

You are currently viewing Τι μπορούν να κάνουν τα virtual tours για την επιχείρηση σου;
3d rendering loft luxury living room with bookshelf
  • Reading time:1 mins read

Τα virtual tours έχουν γίνει σημαντικό εργαλείο για μία επιχείρηση. Μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση και την πώληση προϊόντων, υπηρεσιών, κτιρίων κ.α. Η χρήση και η δημοφιλία τους αυξάνεται ραγδαία και όπως θα διαβάσετε παρακάτω είναι απαραίτητο να τα εντάξετε στη μάρκετινγκ στρατηγική της.

Προσφέρουν μια δυναμική πρώτη εντύπωση

Η πρώτη εντύπωση παίζει καθοριστικό ρόλο στη λήψης αποφάσεων και οι επιχειρήσεις το γνωρίζουν καλά. Με τις εικονικές περιηγήσεις είναι πολύ εύκολο να κερδίσεις αυτή τη “μάχη” καθώς εκ φύσεως έχουν εξαιρετική απόδοση σε αυτόν τον τομέα. Οι καταναλωτές μπορούν να δουν και να περιεργαστούν το προϊόν που τους ενδιαφέρει σα να το έχουν μπροστά τους πριν καν το αγοράσουν.

Προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο

Μπορείς πολύ εύκολα να προβάλεις το προϊόν σου πέρα από τα σύνορα της πόλης, του νομού ή της χώρας σου με τρία απλά βήματα. Δημιουργείς ένα virtual tour, το ανεβάζεις στο site σου και το κοινοποιείς στα κοινωνικά δίκτυα ή σε όποια πλατφόρμα βρίσκονται οι μελλοντικού σου καταναλωτές/πελάτες. Έτσι χιλιάδες χρήστες έχουν πρόσβαση στο προϊόν σου ή στις υπηρεσίες σου.

Ευκολότερη πώληση

Μια βασική τεχνική πώλησης είναι να βάλεις το προϊόν στα χέρια του καταναλωτή, να το κρατήσει και να ενωθεί μαζί του. Με τα virtual tour επιτυγχάνεις ακριβώς αυτό μέσα από την ιστοσελίδα σου. Βοηθάς τους καταναλωτές να καταλάβουν τι πουλάς, αισθάνονται πως είναι η αλληλεπίδραση μαζί του και βλέπουν τα δυνατά του σημεία.

Αύξηση των επισκεπτών στο site σου

Βοηθούν στην αύξηση των επισκεπτών στο site σου καθώς οι χρήστες θα μπαίνουν για το virtual tour και είναι φυσικό να περιηγηθούν μέσα σ’ αυτό για να να δουν τι άλλο πουλάς και ποιος είσαι. Όσο περισσότερους επισκέπτες έχεις τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχημένης πώλησης και ταυτόχρονα βελτιώνεται και το SEO.

Εξοικονόμηση χρόνου και πόρων

Ο χρόνος είναι περιορισμένος τόσο για τους πελάτες σου όσο και για την επιχείρηση σου. Όσοι δείχνουν πρωταρχικό ενδιαφέρον έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το προϊόν σου ή την υπηρεσία σου μέσω του virtual tour. Έτσι γλιτώνεις κόπο και χρήμα που μπορεί να αξιοποιηθεί για να προς όφελος εκείνων που ενδιαφέρονται πραγματικά.

Γνωριμία με την επιχείρηση σου

Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τον πελάτη να μπει στο μαγαζί ή στο site μας. Με τα virtual tours είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνουμε καθώς αισθάνεται ότι έχει τον πλήρη έλεγχο ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε ένα περιβάλλον απόλυτα ασφαλές

Ευκολότερο πρώτο βήμα

Επιτρέποντας τους πελάτες σου να εξερευνήσουν την επιχείρηση σου από την άνεση του σπιτιού τους είναι πολύ πιο εύκολο να καμφθούν τυχών ανησυχίες κ ενδοιασμοί που μπορεί να έχουν ενώ ταυτόχρονα βοηθά να “συνδεθούν” μαζί της και τους ενθαρρύνει να την επισκεφθούν.

Βελτίωση της ικανοποίησης πελατών

Εφόσον οι πελάτες έχουν γνωρίσει το χώρο σου ή το προϊόν σου από πριν επισκεφθούν την επιχείρηση σου είναι πολύ πιο εύκολο να μείνουν ευχαριστημένοι από τη συνολική εμπειρία αγοράς κάτι που οδηγεί σε σταθερούς πελάτες και θετικό word of mouth.